Efter hård kamp: Ildsjæle, tarteletter og bevilling fra Nykredits Fond blev jazzfestivals redning

MiddelfartJazzfestival2019

Efter en hård kamp for at finde tilstrækkeligt med sponsorer og frivillige hænder, lykkedes det Middelfart Jazzfestival at swinge igen i år. Nykredits Fond støttede arrangementet med 50.000 kr.

Dette års Middelfart Jazzfestival var til fare for slet ikke at blive afholdt på grund af mangel på frivillige og sponsorerer. Men med en stigning i antallet af publikummer fra sidste år, engagerede ildsjæle og bevillinger fra bl.a. Nykredits Fond – kunne de ånde lettet op på Vestfyn.

PR-ansvarlig for Middelfart Jazzfestival Jætte Vrængmose fortæller:

“Støtten fra Nykredits Fond var afgørende for, at vi for 28. gang turde gennemføre festivalen.”

Hun fortæller desuden, at der kommer endnu en jazzfestival til næste år:

“Det er glædeligt for årets festival, men i ligeså høj grad for fremtiden, fordi jazzfestivalen derved får et fundament at køre videre på. Så vi kan allerede nu konkludere, at der bliver jazzfestival første weekend i august 2020 i Middelfart.”

På dette års festival kunne de endda melde fuldt udsolgt på de to arrangementer Vinfezztival og Tarteletfezztival, der også foregik i Middelfart fra den 1. – 3. august 2019.

Nykredits Fond støtter projekter, der bidrager til inkluderende byområder i Danmark, hvilket Middelfart Jazzfestival et godt eksempel på. Formand for Nykredits Fond Nina Smith siger om bevillingen:  

“Det er vigtigt for os i Nykredits Fond, at initiativer, der bl.a. gavner kulturlivet, får støtte til at fortsætte deres virke. Middelfart Jazzfestival er et godt eksempel på et projekt, der gavner både kulturlivet og lokalmiljøet i Middelfart”

Middelfart Jazzfestival løb af stablen fra den 1. – 3. august 2019 på Torvet og Gl. Havn i Middelfart.