Grønt mødested støttet af Nykredits Fond er klar i sommeren 2020

Mange danskere kan formentlig se frem til at holde sommerferie i Danmark i år. Hvis turen går til Jyllands vestkyst, kan man med god grund besøge det nye grønne mødested ved Viborgs Nørresø.

Et byggepladsbanner og en masse maskiner vidner nemlig om, at noget er i gære på søens østlige bred. Blandt andet et madpakkehus, en legeplads og en fornyet bådebro skal skabe glæde til sommer.

Det nye grønne område ved navn Kildekrattet har til formål at styrke det lokale fællesskab i byen.

Navnet Kildekrattet kan ledes tilbage til navnet Kokilden, hvortil bønderne fra de højereliggende gårde førhen trak deres køer. Sidenhen fik grunden en rolle som Asmild-Tapdrup Kommunes badeplads.

I dag skal Kildekrattet være et sted for alle – både til lands og til vands. Området er også oplagt til et lille hvil, hvis man vandrer ad Hærvejen.

Grundejerforeningen Kokilden udtaler:

Viborg Kommune ejer grunden og anlæggene, og den har en samarbejdsaftale med beboerne. Disse har en interesse i at skabe aktiviteter, der skal styrke det lokale fællesskab. Men alle er velkomne. For børnene er her en kærkommen mulighed for at få et naturligt og sikkert forhold til det våde element. Vand er en god drivkraft for fantasien

Nykredits Fond støtter udviklingen af det grønne område Kildekrattet med 300.000 kroner. Projektet forventes at være færdigt i sommeren 2020.