Nykredits Fond støtter nyt kulturhus i Jyllinge med en kvart million

Tidligere på året donerede Nykredits Fond 250.000 kroner til opbygningen af Jyllinges nye kulturhus. Et sted, hvor borgere i alle aldre kan deltage i fællesskabet. Kulturhuset forventes færdigt i løbet af efteråret 2020.

Formanden for kulturhuset, Ole Hannecke, fortæller stolt:

Vi glæder os til at kunne lave noget for byen, for alle. Også for de unge. Det bliver ikke vilde fester – vi har jo naboer – men det skal være et hus, hvor alle skal kunne komme, mødregrupper, yoga, små koncerter, måske for byens ældre

Visionerne for kulturhuset er mange: Et unikt samlingssted for alle byens borgere, med café, udsigtsterrasse, handicapadgang, haveanlæg, og undervisningsfaciliteter i samarbejde med Nationalpark Skjoldungernes Land. Desuden med indbydende lokaler, hvor der skal afholdes et bredt udvalg af frivilligt drevne aktiviteter til gavn for byens borgere og andre interessenter.

Ikke mindre end 56 engagerede borgere har meldt sig som frivillige i Fjordglimt. Det omfattende arbejde med den indvendige renovering har altså ikke manglet dedikation, og utroligt mange har støttet op.

Men på trods af lokalmiljøets velvilje kunne opbygningen af Fjordglimt ikke lade sig gøre, hvis Nykredits Fond ikke havde bevilliget en donation.

Bestyrelsen i Foreningen Fjordglimt fortæller:

Bunden i pengekassen har været faretruende synlig indtil den gavmilde håndsrækning fra Nykredits Fond. Med denne donation kan Fjordglimt slå dørene op i løbet af efteråret og invitere byen ind.

Med en fantastisk beliggenhed, med vid udsigt til fjordens holme og småøer, indrettes Fjordglimt i det oprindelige forsamlingshus fra 1897. Huset har i årenes løb varetaget mange funktioner: Børnehave, museum og samlingssted for ofrene fra stormen Bodil.

Opbygningen af Jyllinges nye kulturhus er et godt eksempel på et projekt, som Nykredits Fond støtter. Nykredits Fond målretter primært sine midler til initiativer, der tages i fællesskab af en gruppe af borgere, har relation til byggeri og som bidrager til at opbygge mere levedygtige landsbyer og inkluderende byområder.