Nykredits Fonds priser

Nykredits Fond uddeler årligt tre store arkitekturpriser.

Læs om: Overrækkelse af Nykredits Fonds Arkitekturpriser 2020 og 2021.

Skandinaviens største
Arkitekturpris

Nykredits Arkitekturpris er Skandinaviens største. Prisen er på 500.000 kr. og uddeles hvert år til en eller flere arkitekter, som – personligt eller gennem deres værker – har gjort noget særligt for byggeriet (fx bygningsarkitektur, bygningskunst eller byplanlægning). Nykredits Fond har uddelt prisen siden 1987.

Bæredygtighedsprisen

Bæredygtighedsprisen er på 250.000 kr. og bliver givet til en eller flere arkitekter, der har særligt fokus på, at arkitektur, miljø og klima går op i en højere enhed. Prisen blev etableret i 2015.

Motivationsprisen

Nykredits Motivationspris på 250.000 kr. bliver uddelt til en eller flere talentfulde yngre arkitekter, der har gjort sig bemærket i branchen og offentligheden – også uden nødvendigvis at have realiseret nogle projekter. Prisen er tænkt som opmuntring til at fortsætte og videreudvikle et allerede synligt talentfuldt arbejde. Motivationsprisen er uddelt siden 1991.

Hæderspris

I 2019 uddeles der ekstraordinært en hæderspris til en person, der har gjort en særlig indsats for dansk arkitektur.

“Det, at der er nogen, der anerkender, at man har gjort en særlig indsats, betyder at man kan fortsætte – selvom det ikke altid er lige nemt”

Dorte Mandrup, modtager af Arkitekturprisen 2007


Arkitekturprisudvalg

Til at spotte årets prismodtagere nedsætter bestyrelsen for Nykredits Fond et bedømmelsesudvalg, som er et arkitekturfagligt firemandsudvalg. Her vurderer man potentielle modtagere og kommer med en indstilling til fondens bestyrelse, som træffer det endelige valg.

Dan Cornelius

Arkitekt MAA,Partner – Medindehaver af Cornelous Vöge

Mette Tony

Ejer af arkitektfirmaet Praksis

Signe Cold

Arkitekt MAA, direktør Entasis A/S

Kasper Guldager Jensen

Arkitekt MAA, Founder 3XN A/S