Nykredits Fonds arkitekturpriser

Nykredits Fond uddeler årligt tre store arkitekturpriser.

Læs om prismodtagerne fra 2024 her.

Nykredits Fonds Arkitekturpris

Nykredits Fonds Arkitekturpris er Skandinaviens største. Prisen er på 500.000 kr. og uddeles hvert år til en eller flere arkitekter, som – personligt eller gennem deres værker – har gjort noget særligt for byggeriet (fx bygningsarkitektur, bygningskunst eller byplanlægning). Nykredits Fond har uddelt prisen siden 1987.

/

Nykredits Fonds Bæredygtighedspris

Bæredygtighedsprisen er på 250.000 kr. og bliver givet til en eller flere arkitekter, der har særligt fokus på, at arkitektur, miljø og klima går op i en højere enhed. Prisen blev etableret i 2015.

Nykredits Fonds Motivationspris

Nykredits Fonds Motivationspris på 250.000 kr. bliver uddelt til en eller flere talentfulde yngre arkitekter, der har gjort sig bemærket i branchen og offentligheden – også uden nødvendigvis at have realiseret nogle projekter. Prisen er tænkt som opmuntring til at fortsætte og videreudvikle et allerede synligt talentfuldt arbejde. Motivationsprisen er uddelt siden 1991.

Hæderspris

I 2023 uddeles der ekstraordinært en hæderspris til en person, der har gjort en særlig indsats for dansk arkitektur.

Arkitekturprisudvalg

Til at spotte årets prismodtagere nedsætter bestyrelsen for Nykredits Fond et bedømmelsesudvalg, som er et arkitekturfagligt firemandsudvalg. Her vurderer man potentielle modtagere og kommer med en indstilling til fondens bestyrelse, som træffer det endelige valg.

Marianne Levinsen

Arkitekt MMA
Marianne Levinsen Landskab ApS

Mads Mandrup Hansen

Partner, Arkitekt MMA
C.F. Møller Architects

Søren Nielsen

Arkitekt MAA,
Partner Vandkunsten

Gemma Lalanda

Architect + Partner
Frank Maali & Gemma Lalanda ML A/S